Käyttöveden lämmitys

Suomessa olemme tottuneet pitämään lämmintä käyttövettä itsestäänselvyytenä. Se on huomaamaton osa arkea, mutta samalla välttämätön perustarve, jota kulutamme keskimäärin 60 litraa vuorokaudessa. Suuri osa tästä kuluu suihkuina peseytymiseen. Käyttövesi lämmitetään Suomessa sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla.

Nimensä mukaisesti käyttövedenlämmittimen (lämminvesivaraajan) tehtävänä on lämmittää vettä ja huolehtia, että sitä on tarpeeksi valmiina arjen kulutukseen https://newzpharmacy.com/. Varaaja on korroosion kestävästä materialista valmistettu hyvin eristetty säiliö, jossa on sähkövastus. Edellä mainittujen lähtökohtien perusteella hyvä lämminvesivaraaja on laadukas ja taloudellinen.

Tärkein valintakriteeri on varaajan oikea koko ja laadukkaat valmistusmateriaalit

Lämminvesivaraajan kokoa määritettäessä ratkaisevaa on käyttäjien määrä sekä veden käyttötarpeen määrä. Vettä voidaan tarvita toisissa kohteissa vain astioiden tiskaamiseen, kun taas toisaalla on tarvetta kylpyammeen täyttöön. Onkin hyvä muistaa, että lämpimän veden tulee riittää myös hetkellisessä kulutushuipussa. Toinen merkittävä asia valinnassa on varaajan sijainti. Pienempiä varaajia asennetaan kesämökeillä usein kaapistoon kun taas kodeissa moduulimallisena kaappirivistöön, tai vakaa-asennuksessa esimerkiksi saunan lauteiden alle.

Ferriittisestä haponkestävästä jaloteräslaadusta valmistetut lämminvesivaraajat sopivat erinomaisesti suomalaiselle talousvedelle, joka on ominaisuudeltaan hapanta. Siksi vedenlämmittimen käyttöikä on normaaliolosuhteissa pitkä. Varaajan lämpöhäviöt minimoidaan freonivapaalla polyuretaanieristyksellä, joka valetaan muotissa säiliön ympärille. Tämä on energiataloudellista ja säästää sähköä.

Suomessa valmistettu JÄSPI-varaaja kestää suomalaisissa olosuhteissa

Suomessa valmistetut JÄSPI-vedenlämmittimet soveltuvat kaikkein vaativimpiinkin vesiolosuhteisiin. Kaikki vedenlämmitin mallit ovat käyneet läpi mittavan kehitysvaiheen yhteistyössä VTT:n, Inspectan ja SGS FIMKOn kanssa. Parhaat käytettävissä olevat valmistusmateriaalit ja komponentit takaavat JÄSPI-lämminvesivaraajien pitkäikäisyyden ja toimintavarmuuden. Laajasta mallistosta löytyy myös oikea lämmitin jokaiseen kohteeseen.

 Minkä kokoinen vedenlämmitin on taloudellesi riittävä?

Jäspi käyttövesi