Kiinteistön jätevesiratkaisu kuntoon

  • Uponor Clean I panospuhdistamo on laadukas ja helppokäyttöinen valinta kiinteistön jätevesien käsittelyyn.

Haja-asutusalueilla sijaitsevien kiinteistöjen jätevedenpuhdistus on kiinteistön omistajan vastuulla. Tätä asiaa säätelee Ympäristönsuojelulaki ja hajajätevesiasetus. Uudisrakentamista määräykset koskevat heti. Ennen vuotta 2004 rakennetuissa kiinteistöissä lainsäädännön vaatimukset tulee täyttää 30.10.2019 mennessä.

Siirtymäaika koskee kiinteistöjä, jotka sijaitsevat rannoilla enintään 100 metrin päässä vesistöstä tai pohjavesialueella. Muulla alueella sijaitsevilla kiinteistöillä jätevesiremontti on sidoksissa kiinteistöllä tehtäviin muihin muutos- ja korjaustöihin.

Lue lisää Uponorin jätevesijärjestelmistä.

Jätevesiremontti voi olla ajankohtainen jos…

  • jätevesijärjestelmäsi on 15 vuotta tai vanhempi.
  • jäteveden puhdistusmenetelmänä ovat pelkät betoniset saostuskaivot.
  • talo sijaitsee pohjavesialueella tai rannan läheisyydessä.
  • nykyisessä jätevesijärjestelmässä on havaittavissa vuotoa tai hajuhaittoja.

Jätevesijärjestelmän uusiminen onnistuu vaivattomasti Uponor KOTI -remonttipalvelun avulla. Remontti käynnistyy Uponorin valtuuttaman jälleenmyyjän maksuttomalla kotikäynnillä. Jälleenmyyjältä saat tarjouksen juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivasta järjestelmästä.

Kiinteistökohtaisen jäteveden käsittelyn hyvät käytännöt

Jätevesiremontti

Järki käteen jätevesiasioissa!

Katso Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen tekemä video aiheesta.

Ensimmäinen Uponor-panospuhdistamo Suomessa

Ensimmäinen Uponor-panospuhdistamo Suomessa

Ervi ja Liisa Helanto ovat ensimmäisiä Uponor-panospuhdistamon omistajia Suomessa. Vuonna 1999 asennetun panospuhdistamon käyttökokemukset ovat olleet tärkeä osa laitteen kehitystyötä.

Vanhan hirsitalon panospuhdistamo

Vanhan hirsitalon panospuhdistamo

Savonlinnalaisen Murtojen perheen vuonna 1845 rakennetun jykevän hirsitalon jätevesijärjestelmä oli uudistettu viimeksi 70-luvulla ja vanhat betonirakenteiset kaivot sekä imeytyskenttä olivat tulleet tiensä päähän.

Asiakkaiden kokemuksia Uponor KOTI -jätevesiremonteista

  • Yhteistyö jätevesiasian järjestämiseksi sujui hyvin ja sain tarvitsemani tiedon, kun sitä kysyin. Sain myös turvaa siitä lupauksesta, että jatkossa mikäli ongelmatilanteita tulee voin kääntyä asennuksen suorittaneen yrityksen puoleen niin huollon kuin korjausten osalta. Systeemin laittaminen oli näppärämpi toimenpide kuin mitä pelkäsin. / Lieto, urakoitsija Tehokulma Oy
  • Hämeen eristys ja vesitekniikan toiminta ja työ sujui mallikkaasti. Työ eteni hyvin ja saimme aina infoa asioiden kulusta, sekä myös tietoa muihin kysymyksiin, esim mökin remontoinnista. Erittäin ystävällisiä poikia, voimme hyvillä mielin suositella heitä ja heidän palvelujaan. / Lieto, urakoitsija Hämeen eristys ja vesitekniikka Oy

Erillisviemäröinti on hyvä ratkaisu vapaa-ajan asunnolle

Kun Sieväsen perheen mökkiprojekti Pertunmaalla pistettiin vireille, oli alusta alkaen selvää, että mukavuuksiin kuuluvat niin lämmin vesi kuin sisävessakin. Tämä asetti omat vaatimuksensa myös jätevesijärjestelmän suhteen. Rannan läheisyyden sekä maaperän laadun perusteella päädyttiin erillisviemäröintiin.

– Tiedettiin, että kallio tulee vastaan noin kahden metrin syvyydellä, paikoin allekin. Myös maaston muodot asettivat omat ehtonsa. Niinpä alkuperäinen ajatus perinteisestä maasuodattamosta vaihtui kompaktimpaan moduulisuodattamoon, joka mahtui 2,5×8 metrin tilaan precio viagra en farmacia españa.

Uponorin moduulisuodattamon matalalla rakenteella onkin paljon etuja erityisesti rantarakentamisessa.

 

– Sijoituspaikkaa etsittäessä pitää lähteä siitä, että kenttä tulee riittävän etäälle rantaviivasta. Toinen tekijä on vedenpinnan taso. Purkuputken täytyy jäädä reilusti ylintä vedenkorkeutta ylemmäksi. Lisäksi on huomioitava rakennuksesta tuleva viemäri. Saostussäiliön ja suodatuskentän pitää sitten mahtua korkeussuunnassa näiden väliin. Moduuleilla aikaansaatu säästö korkeudessa voi olla helpottava juttu monellekin rakentajalle.

Moduulisuodattamon rinnalle asennettiin wc-vesiä varten Uponor-umpisäiliö. Myös tätä asennettaessa peruskallio onnistuttiin kaivamaan esiin. Onneksi Uponor-umpisäiliökin on matalan rakenteensa puolesta asennusystävällinen, joten ikäviltä räjäytystöiltä vältyttiin. Viiden kuution säiliön tyhjennysväliksi Sievänen arvioi noin tuhat wc-huuhtelua, minkä pitäisi mökkikäytössä riittää suunnilleen vuodeksi.

Uponor-umpisäiliö on luotettava ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Osmo Haapasalon omakotitalo sijaitsee Hollolan Kutajärvellä, suomalaisen mittapuun mukaan unelmapaikalla, sillä kodin pihamaalta on matkaa Vesijärveen vain kiven heiton verran. Haapasalo sanoo olevansa vanhan kansan mies, jolle luotettavuus ja turvallisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Siksi jätevedenpuhdistamoksi valittiin Uponor-umpisäiliö.

– Periaatteessa olisimme voineet valita jätevedenpuhdistusjärjestelmäksi myös Uponor-panospuhdistamon, mutta päädyimme kahteen 5000 litran umpisäiliöön, joiden toiminnasta on olemassa vuosikymmenten kokemus. Tällaiselle vanhemmalle ukolle yksikertainen järjestelmä oli nimenomaan se tärkein valintakriteeri.

 

– Vaihdoimme taloon lämmin- ja kylmävesiputket. Samalla suunnittelimme myös lokakaivojen uusimista, sillä betonikaivojen renkaat olivat halkeilleet routarajan kohdalla. Lopulta totesimme, että emme lähde niitä enää korjaamaan, vaan uusimme koko systeemin kertaheitolla.

 

– Päädyimme Uponoriin, koska minulla oli entuudestaan positiivinen kuva yrityksestä ja tiesin Uponorin olevan luotettava yhteistyökumppani.

Projektin aikana tuli yksi yllätys: kaivon asennus vei kaikkinensa päivän sijasta kolme.

– Suunnitteluvaiheessa ei tullut huomioitua, että kaivot ja tuloputket olivat todella syvällä. Maankaivutöissä meni melkoisen paljon suunniteltua kauemmin, koska kuopasta jouduttiin kaivamaan melkoisen suuri.

Lopputulokseen Haapasalo on enemmän kuin tyytyväinen. Umpisäiliöt toimivat moitteettomasti, eikä kodin lähiympäristön tuhoutumisesta tarvitse kantaa huolta. Varmuutta ratkaisuun tuo myös umpisäiliöiden toiminnasta kertova langaton hälytysjärjestelmä. Vuosittaiset käyttökustannukset lokakaivon tyhjennyksistä ovat noin 400 euron luokkaa.

Osmo Haapasalo sanoo Uponorin olevan luotettava toimija, jolta saa asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita ratkaisuja kilpailukykyiseen hintaan.

– Ilman muuta suosittelen Uponorin ratkaisuja kelle tahansa jätevesijärjestelmän hankkimista harkitsevalle. Ainakin meidän kohdallamme valinta osui nappiin.

 

Lähde: https://www.uponor.fi/uponor_koti/remontoija/jatevesiremontti.aspx

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *